donderdag 27 oktober 2022

Nieuwsbrief 3

 

Nieuwsbrief 3 

Het is bijna niet te geloven, maar we zijn alweer 2 maanden verder. Van guur herfstweer is nog geen sprake, eerder een Indian Summer.  Maar daar zijn we niet rouwig om. Zeker niet in tijden van hoge gasprijzen. 

De herfstvakantie komt eraan. 1 en 2 november zijn voor de christenen een bijzondere dag. Dan wordt op 1 november Allerheiligen gevierd. Op die dag worden alle heiligen herdacht. Een dag later is het Allerzielen en komt men samen om alle overledenen te herdenken. 

Op vrijdag 14 oktober werd ons nieuw schoolgebouw ingehuldigd. Die dag kregen we een fijne verrassing. Het beeld van de Heilige Rita kreeg haar plekje terug in de nis aan de kant van de Zandbergstraat. Ze werd er in de jaren 60 weggehaald en verhuisde toen naar de Sint-Ritakerk. Als je passeert, kijk dan zeker eens omhoog. 

De nieuwbouw krijgt de naam ‘Pand R’, een inzending van de familie Ingelbeen.

We vonden het woord ‘pand’ goed passen bij de moderne uitstraling van het gebouw. En R verwijst naar Rita. Goed gekozen dus.

Zetten jullie 3 juni in de agenda? Dan is er een schoolfeest met optredens. 

1 Voorbije activiteiten
2 Wist je dat?
3 Evalueren en rapporteren
4 Smartschool
5 Enquête ouders
6 Info door derden
7 Trooper je mee?


1 Voorbije activiteiten

Het Halloweenfeest was een topper. Het oudercomité spendeerde vele uurtjes aan de voorbereiding ervan. De prachtige versiering (allemaal zelf gemaakt, ook de bloemen) en het spookhuis werden gesmaakt. Proficiat aan de winnaars van de zoektocht. Ze kregen een stripverhaal in het thema van het Halloweenfeest.

De volgende activiteit op stapel is de kerstverkoop op vrijdag 16 december. 

Oktober staat in teken van het bos. Daar zit natuurlijk de herfst voor iets tussen. 
De jongste kleuters verkenden de herfst in de buurt van de school.  De oudste kleuters waanden zich even de 7 dwergen en ja, Sneeuwwitje vond de weg naar hun klas. De eerste graad ging naar het Sterrenbos en het vijfde leerjaar ging bosjutten in de Warande te Heule.

Oktober was ook een sportieve maand. Er was een sportdag en een veldloop op woensdagnamiddag.

Beeldverslagen vind je op onze facebookpagina of in de klasblog


2 Wist je dat …?

… we met een nieuwe rekenmethode gestart zijn in het 4de, 5de en 6de leerjaar? Deze methode komt tegemoet aan niveauverschillen in de klas.
… alle leerlingen uit het eerste leerjaar een meter of peter hebben in het 4de leerjaar? Zo werken we aan verbondenheid tussen de leerlingen op school.

3 Evalueren en rapporteren

De eerste oudercontacten zijn voorbij. Je kon er in het lager kennis maken met onze vernieuwde rapportering. Hier wordt in de loop van het schooljaar verder aan gesleuteld. 4 Smartschool


Zoals eerder aangekondigd gaan we dit schooljaar starten met Smartschool voor ouders.
- In november krijgt het team uitleg hierover.
- Daarna ontvangen de ouders een brief met uitleg om in te loggen op de computer en de app te installeren op de gsm voor wie dit wenst.
- Wie ondersteuning nodig heeft, zal de gelegenheid krijgen om voor de kerstvakantie op school langs te komen voor uitleg of hulp.
- Na de kerstvakantie zal Smartschool gebruikt worden om te communiceren met ouders. Hier worden de nodige afspraken gemaakt, want niemand hoeft 24/24 uur bereikbaar te zijn.

5 Enquête ouders schooljaar 2021-2022

DEEL 2 Communicatie en betrokkenheid Betrokkenheid ouders is hoog 99% bezoekt soms tot altijd de schoolwebsite 96% vindt dat hij/zij soms/altijd voldoende kansen krijgt tot participatie op school 94% leest altijd de brieven - 6% leest soms de brieven 94% helpt soms tot altijd met huiswerk 91% bezoekt soms tot altijd de social media (facebook, instagram)
Communicatie hierover is de meerderheid tevreden tot zeer tevreden 91% is tevreden tot zeer tevreden over het op de hoogte gebracht te worden van activiteiten via de (nieuws)brieven, berichten op de schoolwebsite, … 87%         is tevreden tot zeer tevreden over de opmaak en de inhoud van de brieven 85% is tevreden tot zeer tevreden over de informatie op de schoolwebsite
Reactie vanuit de school De scholengemeenschap zet dit schooljaar in op het vernieuwen van de schoolwebsites van onze scholengemeenschap.
Heb je nog suggesties? Stuur gerust een mailtje naar directie@vbssintrita.be

6 Info door derden


7 Trooper je mee?


8 Communicatie 


Een vraag voor het secretariaat?

secretariaat@vbssintrita.be


Een vraag voor de directie?

directie@vbssintrita.be


Een vraag voor de leerkracht? 

voornaam.familienaam@kbhonline.be


Dringende vragen of berichten?

056/71 94 59 tijdens de schooluren


Inschrijvingen                                                                                                                                      
schoolmenu Esthio Sint-Rita

  

schoolkalender Sint-Ritabrieven ouders

contactgegevens Sint-Ritasmartschool Sint-Rita
facebookpagina Sint-Rita
Steun Sint-Rita op trooper.

Mooimakers Sint-Rita


Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive